Областният съвет на БСП – Стара Загора излезе с позиция в подкрепа на Станишев, правителството и Парламентарната група

STZAGORA.NET
Областният съвет на БСП-Стара Загора прие Позиция в подкрепа на правителството, парламентарната група на Коалиция “За България” и на председателя на БСП Сергей Станишев. Решението бе прието единодушно на заседание на Съвета, проведено в Николаево на 28 октомври. Членовете на Съвета обсъдиха 100-те дни на Правителството и доклад на народните представители Атанас Пъдев, Георги Гьоков и Мариана Тотева относно извършената работа до момента.

Ето и текстът на Позицията:

Областният съвет на БСП Стара Загора след като разгледа, обсъди и прие оценката на 100-те дни и необходимите приоритети на Правителствената програма, и след като народните представители от 27 МИР и областния председател на БСП проведоха срещи с партийния актив във всички общини на област Стара Загора, отчитайки мнението на членовете на БСП, стигна до следните изводи:

1. За първите 100 дни от своето управление Правителството на Пламен Орешарски успешно изпълнява заложените в Плана за изпълнение на своята Програма мерки, което автоматично дава положителна оценка на работата му;

2. Правителството на Пламен Орешарски успя да постигне сериозен напредък в три групи неотложни стабилизационни мерки :

2.1. За гражданите – приет бе социален пакет от спасителни мерки за най-силно засегнатите от финансовата криза граждани;

2.2. За бизнеса – предприети се действия за улесняване и подобряване процеса на работа на различни отрасли от бизнеса в България, които изпитваха най-силна необходимост от подобна подкрепа от страна на държавата;

2.3. За Държавата – поставиха се нови и подобрени методи на работа, които осигуряват прозрачност и отчетливост на всяко действие на Правителството.

3. Въпреки огромния натиск и всевъзможните начини за забавяне, блокиране работата на Правителството от протестиращите граждани извън Парламента и от Парламентарната група на ГЕРБ в Парламента, кабинетът Орешарски работи усърдно, ефективно и продуктивно, което се вижда от предприетите действия и намерения в икономическата и социалната сфера.

На база горепосочените изводи и на основание конкретните действия на Правителството на Република България, законодателните инициативи на ПГ на Коалиция „За България” и действията на председателя на БСП, Областният съвет на БСП – Стара Загора изрази своята ясна и категорична подкрепа на Правителството на Пламен Орешарски, Парламентарната група на Коалиция “За България” и на председателя на БСП Сергей Станишев.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн