„Агроконсулт” ЕООД взе приза “Гепард” на “Икономедиа” за най-динамична компания в Стара Загора

STZAGORA.NET

Традиционната годишна класация “Гепард” на “Икономедиа” и в. “Капитал” събра снощи в в парк-хотел “Стара Загора” представители на бизнеса и местните власти от областите Стара Загора, Пловдив, Хасково, Сливен и Ямбол. На стилна церемония, водена от Сашка Панайотова, кореспондент на “Капитал” в Стара Загора, бяха връчени наградите на най-динамично развиващите се малки и средни компании в Южна България.

За региона на Стара Загора приза получи „АГРОКОНСУЛТ” ЕООД – Стара Загора, със собственик Красимир Станев (вляво на първата снимка). Тя му бе връчена от Илиан Илиев, изп. директор на Българо-американската кредитна банка – Стара Загора.

„АГРОКОНСУЛТ” ЕООД е вносител и дистрибутор на трактори и други машини за селското стопанство, проектира, доставя и монтира бази за съхранение на зърно, доставя и монтира поливни системи, и предлага иновативни решения в напояването. През 2012 г. служителите на „АГРОКОНСУЛТ” ЕООД са се увеличили от 99 в предходната година на 152-ма, приходите й са отбелязали ръст от 158,8%, а нетната й печалба е 158 хил. лв.

На второ и трето място в класацията за региона, в която участват 47 фирми, са “Дамасцена” – Скобелево (химическа промишленост) и старозагорската “Бисер олива”.

За региона на Пловдив първа в класацията “Гепард” е “Омега агро” – Съединение, за Сливен – фирма “Йоана” – Бяла (строителство). В Ямбол най-динамичната компания за 2012 г. е “Ренесанс” (недвижими имоти), а в Хасково – “Агроселект” Димитровград (търговия на едро).

* * *
История на „АГРОКОНСУЛТ” ЕООД

* 1996 – Създаване на „АГРОКОНСУЛТ” ЕООД, Стара Загора с основна дейност консултации в сферата на селското-стопанство.
Едноличен собственик е Красимир Станев.
* 1998 – Компанията става официален представител за България на Grain Systems International, САЩ.
* 2002 – Стартиране на партньорството с CROCUS (Дания), Schmidt-Seeger (Германия) и Silesfor (Италия).
* 2003 – АГРОКОНСУЛТ навлиза в нови сегменти чрез лансиране на Българския пазар на полските трактори Crystal и прикачен инвентар на Unia Group (Полша), Meprozet (Полша), Metal-Fach (Полша), и Faresin (Италия).
* 2003 – Учредяване на дъщерната фирма „П и С Ситеми”, която предлага проектиране, доставка и монтаж на оборудване и съоръжения за животновъдството.
* 2005 – Компанията купува и преустройва част от бившия Ремонтно-Тракторен завод в гр. Нова Загора. Създаване на собствена база за доокомплектовка и производство на оборудване за зърнобази.
* 2007 – Пускане в експлоатация на линия за производство на сандвич панели от EPS и каменно-минерална вата.
* 2008 – АГРОКОНСУЛТ стартира официално сътрудничество с Lindsay Manufacturing, САЩ.
* 2009 – Получаване на удостоверение от „Камарата на Строителите” за извършване на строежи от I-ва група, втора до пета категория: № 008255.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн