Проведе се зимен университет на МГЕРБ – Стара Загора

STZAGORA.NET

Зимен университет на МГЕРБ – Стара Загора се проведе на 26 и 27 октомври на Старозагорските минерални бани. В него взеха участие младежи от цялата област, старозагорските народни представители от ГЕРБ, председателят на ОбС Емил Христов, общински съветници и др. Лектори по основните теми бяха областният координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров, министрите от кабинета на Бойко Борисов Томислав Дончев и Лиляна Павлова.

Форумът бе открит от Живко Тодоров и народния представител Пламен Йорданов, които акцентираха върху мястото на младите хора в политиката, ролята на общините за подобряването качеството на живот в населените места, реализирането на европроекти за близо 200 млн. лв. в Община Стара Загора и др.

За „Потенциала на българските региони – програмиране и планиране на новата програма „Региони в растеж 2014-2020” говори Лиляна Павлова. Според нея основният проблем на сегашния програмен период е, че няма интегриран подход: „Когато се прави външен ремонт на училището, за да се подобри енергийната ефективност, да се подмени и цялото оборудване. Когато се строи нова детска площадка, трябва да се облагороди цялото пространство около нея…”

”При сегашното управление на кабинета Орешарски регионалната политика е регионална катастрофа, като резултат от недалновидния начин на управление на регионите. Югоизточният регион, в който са Стара Загора и Бургас е с най-силен потенциал за развитие като икономически растеж, при условие, че в тях се инвестира повече през следващите години, категорична бе Лиляна Павлова.

Ексминистърът по европейските фондове Томислав Дончев дебатира с младите хора за избора, който прави всеки, решил да се занимава с политика, за предизвикателствата пред ГЕРБ, за старта на новия програмен период за Европейско финансиране 2014–2020 г. и др.
#crl

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн