Областният управител подкрепи позицията на казанлъчани

STZAGORA.NET

Живка Аладжова

Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова декларира за пореден път подкрепата си в законните инициативи на активните граждани в община Казанлък, изпращайки категоричната си позиция, която прочете заместник-областният управител Теодора Иванова на общоградския митинг, състоял се на централния площад в Града на розите. В нея се казва:

Уважаеми граждани на община Казанлък,

Подкрепяйки за пореден път вашата гражданска позиция, която изразявате активно през последните дни, бих искала да заявя пред всички Вас, че от позицията, която заемам вече четири месеца, защитавам и заставам зад всяка една инициатива, свързана с отстояването интересите на гражданите и на институциите в област Стара Загора.

Искам ясно и категорично да заявя, че няма решение за това, Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в Казанлък да се превърне в център за настаняване на бежанци – позиция, ясно изразена от Министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Към настоящия момент разговор в посока закриване на Центъра в Казанлък и превръщането му в лагер за бежанци не е провеждан с мен.

Като Областен управител на област Стара Загора нееднократно съм заявявала и отново заявявам, че подкрепям гражданското общество, както и изразените становища и мнения на обикновените хора и се съобразявам с тях.

И по този въпрос сме единни с гражданите на Казанлък. Но трябва да я ясно, че до този момент ние – аз като Областен управител и Вие, инициативните граждани на община Казанлък, изразяваме позиция и коментираме не решения, а слухове и догадки.

Ясно Министерството на вътрешните работи изрази, че предстои оптимизиране. Считам, че осъществяването на този процес в държавните институции и структури, трябва да се извърши след задълбочен анализ и необходима мотивировка.

Досега не е имало правителство с такава изострена чувствителност и чуваемост към гражданската позиция.

Декларирам Ви своята подкрепа във Вашите законни инициативи!
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн