РЗИ Стара Загора – с грижа за безопасността на децата

STZAGORA.NET

Д-р Златина Нанева

Обучение и демонстрации, с много състезателни игри и награди организира РЗИ Стара Загора в две детски градини: ОДЗ №34 „Райна Княгиня“ – Стара Загора и ЦДГ „Слънце“ – Чирпан, на 22 и 23 октомври 2013 година.

Със съдействието на инструктори от Сектор „Пътна полиция” към ОДМВР – Стара Загора под формата на интерактивно обучение на децата ще бъдат представени основните правила за безопасност на движението. За родителите РЗИ – Стара Загора ще предостави информационни материали по темата – дипляни и стикери.
Предварително, с цел акцентиране върху родителското поведение за безопасно поведение в пътното движение, експерти от здравната инспекция изготвиха анкета, която чрез здрвните специалисти на детските заведения бе предоставена на родителите на децата. Томбола, изтеглена от децата, ще ги поощри да повишат компетентностите си по безопасно движение по пътищата.

Инициативите са във връзка с изпълнение на дейности по Националната програма за действие по околна среда и здраве, финансирана от Министерство на здравеопазването, относно повишаване знанията и изграждане на нагласи и умения у родителите за обучение и възпитание на децата за безопасно поведение на улицата, както и провеждане на кампании за повишаване мотивацията на хората за спазване на правилата за движение за опазване живота и здравето на хората в пътното движение.

Д-р ЗЛАТИНА НАНЕВА
Директор на РЗИ – Стара Загора
#crl

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн