Областният управител участва в ХV-то заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточния район

STZAGORA.NET

Живка Аладжова

Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова участва в ХV-то заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточния район. Заседанието се проведе в Бургас под председателството на Областния управител Павел Маринов.

Актуализиран бе съставът на Регионалния съвет за развитие в резултат на проведените през месец май т.г. парламентарни избори. Актуализирани бяха представителите на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район в Комитетите за  наблюдение на оперативните програми за период 2007-2013 г., както и в тематичните работните групи за разработване на оперативните програми за периода 2014-2020 г.

Областният управител Живка Аладжова е титуляр в тематичната работна група за разработване на Оперативна програма „Региони в растеж” за периода 2014-2020 г. Представена бе актуална информация относно дейността на работните групи по разработване на програмите. Областният управител на област Стара Загора отчете напредъка на тематичната работна група по ОП „Региони в растеж”.

На заседанието бяха обсъдени и приети още Годишната индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район през 2014 г. и Доклад за оценката на въздействието на законодателството за регионално развитие. Целта на оценката се изразява в установяване ефектите от прилагането на действащото законодателство върху състоянието и развитието на обществените отношения, свързани със стратегическото планиране, програмиране, управление, ресурсно осигуряване и др.

Участниците бяха запознати с Постановление на МС № 157 от 1 август 2013 г. за създаване на Съвет по децентрализация на държавното управление(СДДУ) и с актуализираната Програма за изпълнение на Стратегията за децентрализация до 2015 г.

В заседанието участваха представители на министерства, областни управители, кметове на общини, представители на синдикални и браншови организации, представители на НПО на територията на Югоизточен район. Днес бе определена и датата на следващото заседание – 12-ти декември 2013 г.
#gerb

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн