Тежка катастрофа край Дунавци в мъглата с трима загинали и двама тежко ранени

STZAGORA.NET

На 16 октомври по път I-6 на около 3 км след разклона за с. Долно Сахране, Павелбанско, в посока изток-запад се е движил лек автомобил „Фиат Фиорино”, управляван от 45-годишен жител на с. Скобелево. В автомобила до водача е пътувал друг жител на Скобелево – 40-годишен мъж, а на задната седалка две жени на 58 и 36 години, както и 17-годишно момиче – всички от с. Скобелево.

При предприемане на изпреварване в гъста мъгла, десен завой и непрекъсната линия водачът на автомобила се удря челно в движещия се насреща товарен бус „Мерцедес 812 Д”, управляван от 40-годишен мъж, жител на с. Първенец. В резултат на удара загиват водачът на „Фиат Фиорино”, мъжът, пътуващ до него и возещата се отзад 58-годишна жена.

Другите две жени – на 36 г. (с фрактура на ляв крак и ръка) и на 17 години (с фрактура на бедро и комоцио) са откарани в Спешния център в Казанлък, откъдето са транспортирани в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота.

Водачът на буса е тестван с дрегер, който не е отчел наличието на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Стара Загора.
#gerb

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн