Започва работа по петия обект от Интегрирания воден проект за Стара Загора

STZAGORA.NET
На 17.10.2013 г. (четвъртък) в 10.00 ч. ще бъде направена първа копка за изпълнението на 5-та група обекти от Интегрирания воден проект за Стара Загора – Главен колектор II’, Главен колектор I и отливен канал на Дъждопреливник.

Главен колектор ІІ’ е проектиран по улица “Св.княз Борис” от кръстовището с ул. “Стефан Стамболов” до ул. „Подп. Калитин“.

Проектната разработка предвижда канализационни колектори по улица „Княз Борис I”, улица ”Стефан Сливков” и улица „Цар Иван Шишман”.

Главен колектор II’ е проектиран по улица „Св.княз Борис” от кръстовището с ул. Стефан Стамболов” до кръстовището с ул. „Ангел Кънчев”, която зауства в Главен Колектор I. Трасето на Главен колектор I е изменено от кръстовището на „Подп. Калитин” и улица „Св. княз Борис”, откъдето, след като приеме отпадъчните водни количества от Главен колектор II’, върви на изток по улица „Св. княз Борис”, след което излиза на ул. „Стефан Сливков” до кръстовището с ул. „Подп. Калитин”, където се свързва с трасето на съществуващия Главен Колектор I. Проектът предвижда и изграждането на събирателни шахти, дъждоприемни шахти,сградни отклонения и дъждопреливник I-2, заустващ в р. Бедечка.

По улица „Княз Борис I” като цяло няма съществуващ канал. По улица „Цар Иван Шишман” има съществуващ канал, който е ситуиран в оста на улицата. По улица ”Стефан Сливков” в уличните платна няма съществуващи канали. В тротоара от страна на I Основно училище „Георги Бакалов” е ситуиран отливният канал на дъждопреливник 1-З.

Изпълнението на канализационната мрежа до диаметър ф600 ще се извърши с полипропиленови тръби и фитинги, а за по-големи диаметри са предвидени центрофугално ляти стъклопластови тръби.

Строителството на новия канализационен Главен колектор II’, Главен колектор I и съоръженията към тях ще се реализира изцяло по трасетата на съществуващите улици с гъсто застрояване и наличие на много по вид и количество подземни комуникации.
Изпълнител на СМР е Обединение „Воден проект Стара Загора”, а строителният надзор се осъществява от „Трансконсулт – БГ” ООД.

Обектът е включен в Интегрирания воден проект за Стара Загора на обща стойност 40 399 582 лв. и краен срок на изпълнение 01.12.2014 г.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн