Лидерът на българското чугунолеене “Прогрес” АД – Стара Загора, празнува днес 100-годишен юбилей

STZAGORA.NET

“Прогрес” АД, едно от основните дружества в състава на Холдинг “Загора”, отбелязва през настоящата 2013 г.  100 години от създаването си. Официалното честване на юбилея ще се състои от 14 часа днес следобед в хотел “Сити” – Стара Загора.

Старозагорският чугунолеярен завод “Прогрес” е национален лидер в производството на висококачествени технически отливки от сив и сферографитен чугун. Фирмата произвежда чугунени отливки за всички сфери на машиностроенето. Нейни клиенти са световноизвестни фирми в областта на хидравликата, енергетиката, автомобилната и тракторна промишленост и пр.

“Прогрес” АД е е дългогодишен доставчик на отливки за най-значимите производители на хидромотори, хидровентили, дизелови двигатели, части за автомобилостроенето и каросеростроенето, редуктори, машини за дървопреработвателната промишленост, електромотори и др. – в България и в над 10 страни на Европа. Произвежда следните марки чугун: EN GJL 200, EN GJL 250, EN GJL 300, EN GJS 500-7, EN GJS 600-3 и др., сочи фирменият сайт. Заводът разполага с най-съвременно оборудване за производство на леярски форми и сърца.

“Прогрес” АД е производител и на широка гама декоративни изделия за екстериора: Ниски и високи паркови осветителни колони, пейки, чешми, маси, огради, парапети, цветарници, конзоли, ограничители против паркиране, беседки и пр. Декоративните изделия от “Прогрес” АД – Стара Загора се продават успешно в Италия, Франция, Англия, Испания, Гърция, Словения, Македония, Украйна и др. Продуктите на фирмата – улични и паркови осветители, пейки, антипаркинг колчета, кошове за отпадъци и др. могат да се видят в София, Варна, Стара Загора, Пловдив, курортите Златни пясъци, Созопол, Несебър, Св. Влас, Поморие и др. Фирмата работи много успешно като доставчик по обществени търгове.

Парковите осветители на "Прогрес" АД са истинско украшение не само за Созопол (на снимката), но и за десетки други градове в България и чужбина

Заводът разполага с перфектно екипирана лаборатория, която е акредитирана и извършва пълен котрол на входящите суровини, изготвя характеристики на стопения материал и формовъчната смес, както и физични, химични и механични характеристики на готовите изделия. Стриктното спазване на технологичния процес на всички нива на производство осигурява високо качество на произвежданите изделия.

Капацитетът на производство на “Прогрес” АД е 12 000 тона отливки на година. Фирмата е сертифицирана по ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007.

В “Прогрес” АД днес работят около 400 висококвалифицирани сътрудници под ръководството на изпълнителния директор инж.Славин Янакиев. Работниците и служителите имат сериозни социални придобивки, между които безплатна храна и допълнително здравно осигуряване.

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн