Областният управител Живка Аладжова се срещна с председателя на Държавната агенция „Архиви” Иван Комитски

STZAGORA.NET

Областният управител Живка Аладжова се срещна с председателя на Държавната агенция „Архиви” (ДАА) Иван Комитски. Комитски представи работата в Агенцията, която по региони се нуждае от подкрепа в сферата на човешките ресурси, за да продължи електронизацията на документите, достъпа по електронен път до тях и дигитализацията. В Стара Загора подкрепата към мащабната програма може да дойде чрез различните програми за заетост, каза Аладжова. Според нея бързото развитие на технологиите и електронните комуникации изисква гъвкаво и всеобхватно пренастройване.

В срещата участваха и главният секретар на ДАА Георги Георгиев и началника на Държавен архив – Стара Загора Галитин Караславов. Те обсъдиха с Областния управител и възможността за обединяване на архивохранилищата в Стара Загора, така че съхранението на документите да увеличи интензивността на използването им и да засили обществения интерес към тях. Документалната информация е използвана от множество граждани и институции.

Архивът има традиционно добри взаимоотношения с музеите, библиотеките и другите институции в областта, които имат израз в провеждани съвместни научни конференции, кръгли маси, изложби, представяне на книги и др. Общата фондова наличност на Архива към настоящия момент е 3301 архивни фонда с общ брой 178 524 архивни единици.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн