Делегация от Фукуяма гостува на Казанлък

STZAGORA.NET

В Казанлък пристигна делегация от Фукуяма, водена от Сасаки Шигецуна, председател на Асоциацията за приятелство „Фукуяма-България“, заедно със секретаря на асоциацията Мичиясу Дате. В делегацията участват музиканти, които свирят на традиционните японски инструменти кото и шакухачи. Те бяха посрещнати от кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която изрази своето изключително удовлетворение, че гостите от Фукуяма са избрали Казанлък за своето посещение в Дните на японската култура в България. Тя благодари за оказаното гостоприемство по време на визитата на казанлъшката делегация във Фукуяма миналата година и изрази своята увереност, че и занапред взаимоотношенията между двата града ще се развиват.

Поздравителен адрес от кмета на Фукуяма Акира Хада до кмета на Казанлък Галина Стоянова бе връчен от Сасаки Шигецуна. В него г-н Хада изказва своята радост от близките контакти между Казанлък и Фукуяма и подчертава, че през 2016 г. в японския град, известен също с своя Фестивал на розата, ще празнуват 100-годишнина на града и в по този повод ще умножат многократно насажденията от рози в него.

Чрез представителите на Фукуяма в Казанлък кметът Галина Стоянова отправи покана към Акира Хада да бъде гост на града. Тя подчерта още: „Независимо дали е по време Празника на розата, или в друг сезон от годината, нашите приятели от Фукуяма винаги са добре дошли в Казанлък“.

Делегацията от побратимения японски град намери истински приятели и в с. Копринка. Там пенсионерски клуб „Надежда“ посрещна гостите от Страната на изгряващото слънце с пита и сол, с народни песни и танци, изпълнени от детско-юношеската формация „Славейче“ НЧ „Пробуда 1920“, и с български национални ястия. Поздравления отправи и вокалната формация в с. Копринка. Гостите от своя страна им представиха свои изпълнения на традиционните японски инструменти. Концерт на оркестъра от Япония е предвиден в камерната зала на ДК „Арсенал“ на 4 октомври от 18.00 часа. Японските музиканти ще представят свои изпълнения в концертната програма по случай юбилея на „Арсенал“АД на 4 октомври от 12.00 часа на стадиона на дружеството.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн