РИОСВ – Стара Загора: Задължителна е регистрацията на фирми, използващи разтворители в дейността си. До момента са подадени 15 заявления

STZAGORA.NET
Инсталации, чиято дейност е свързана с употребата на разтворители, независимо от консумацията им в годишен аспект, подлежат на регистрация в регионалната инспекция. До момента 15 инсталации на фирми от области Стара Загора, Сливен и Ямбол, които използват разтворители в своята дейност, са подали заявление в РИОСВ – Стара Загора и са получили удостоверение за регистрация.

Изискването е въведено в края на 2012 г. с изменението на Закона за чистотата на атмосферния въздух, а крайният срок за подаване на заявления за регистрация е 20 декември 2013 г.

Оператори на инсталации, които не извършат регистрация в посочения срок, ще бъдат наказани с глоба или с имуществена санкция в размер от 1000 до 10 000 лв. по реда на Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Подробна информация за регистрационния режим и формуляр на Заявлението за регистрация са публикувани на интернет страницата на РИОСВ – Стара Загора в раздел „Атмосферен въздух”.
#gerb

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн