Областният управител Живка Аладжова се срещна с ветерани от войните и с президента на СНЦ „Зонта клуб – Стара Загора”

STZAGORA.NET

Областният управител Живка Аладжова се срещна с членове на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България в Стара Загора (ОС на СВВБ). Аладжова покани родолюбивите българи днес на чаша чай по повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.

Областният управител връчи Грамота на Елена Ангелова, председател на ОС на СВВБ, за приноса на Областната организация във военно-патриотичното и родолюбиво възпитание на съвременното общество, за инициативността и активната гражданска позиция в съхраняването на българската история и българския дух.

В срещата участваха ветераните Димитър Златаров, Райко Алтабанов, Господин Господинов и членовете на Съюза Мария Стоянова, Тони Манчева, Ирина Минева и Ваня Янкова.

“Днес изразяваме почит към Вашия труд и създаденото от Вас през годините, но същевременно сме в дълг към всички Ви, понеже заслужавате грижата и спокойствието, които ние като отговорно общество, едновременно с това и държавата, трябва да осигурим за Вашия живот”, подчерта Аладжова. Ветераните й подариха свитък с документи от последния конгрес на Съюза, с който я поканиха да стане партньор на инициативите им.

“Възхищавам се на стремежите, с които продължавате да работите и да развивате обществена дейност, от желанието да създавате връзки между поколенията и да прилагате мъдростта от годините”, каза с вълнение Живка Аладжова.

За въжделенията вчера и днес, за примерите на геройство, за свидното минало, за паметта на младите, за смисъла на родословието, за дълголетието и опита разговаряха приятелски ветерани, почетни членове на СВВБ и Областният управител. Поздравиха се взаимно с поезия и си обещаха нова среща, в която да поработят като съмишленици.

* * *

Областният управител Живка Аладжова се срещна днес и с президента на СНЦ „Зонта клуб – Стара Загора” Антония Коева. Коева представи проектите, по които работи клубът. Последният спечелен проект е по Програма “Социални иновации” на Обществения дарителски фонд – ”Живей здравословно – учи ефективно”. Той ще подобри здравето на младежите и ще намали риска от преждевременно развитие на хронични неинфекциозни заболявания, представи целите Коева.

“Можете да разчитате на моята подкрепа в инициативите си за децата и младите хора в област Стара Загора. Поздравявам Ви за активността и кампаниите в полза на обществото”, каза Живка Аладжова. Според нея проектите в образованието под този надслов създават цялостен подход към възпитаване на здравословен начин на живот и той трябва да се приложи в повече училища, за да обхване ефективно процесите на обучение, хранене и спортуване.

На 6-ти октомври „Зонта клуб – Стара Загора” ще отбележи с тържество своята 10-та годишнина. Тържеството включва премиера на документалния филм „Светлина и вдъхновение”, посветен на историята на клуба.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн