Близо 5000 са посетили музейните обекти в Нощта на изкуствата в Стара Загора

STZAGORA.NET

Близо 5000 души снощи са посетили четирите музейни обекта – Регионалния исторически музей, музей “Неолитни жилища”, Хилендарския метох и Музея на религиите в Стара Загора. Продадените входни билетчета – по 1 лев за възрастни и по 0,50 стотинки за деца, важаха за всички тях.

Регионалния музей са посетили общо 2554 граждани, Музея на религиите – 1687, Неолитни жилища – 332 и 308 са били в Хилендарския метох, съобщиха организаторите. Общо 2225 лв. са приходите на музея от продажба на билети и 370 лв. от продажба на сувенири.

Много приятни емоции и изненади поднесе на посетителите тазгодишното издание на Нощта на изкуствата в Стара Загора. Организатор на проявата е община Стара Загора, а символичното началото бе дадено в 18,45 часа, когато от Регионалния исторически музей поеха към различните културни институти музите на поезията, изкуството и науката. В играта “Намери своята муза” посетителите бързаха да ги открият, за да участват и в игрите “Открий твореца в себе си”, “Зрънце по зрънце”, “Късчета от миналото” и др.

Близо 60 събития в повече от 17 обекта привличаха посетителите тази година. Дебют в Нощта на изкуствата направи фестивалът за дигитално изкуство „042″ с изложба, видео работилница, лазерно шоу, видео уъркшоп, лекции и презентация.

В парк „5 октомври“ под открито небе в приятнатата есенна вечер старозагорци останаха до късно с изпълненията на Общинския духов оркестър, Военен духов оркестър, трио „Гранди тенори“ и фолклорни сътави в „Музика и танци под звездите“.




#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн