Областният управител Живка Аладжова се ангажира с проблемите на хората от Дома за възрастни в Стара Загора

STZAGORA.NET
Областният управител в Стара Загора Живка Аладжова се срещна с домуващи от Дома за възрастни хора с физически увреждания (ДВХФУ) и с работещи в социалното заведение. Срещата се проведе в края на деня на 26.09.2013 г. по инициатива на настанени в социалната услуга.

Домуващите потърсиха Областния управител, за да представят тревожните проблеми, свързани с организацията на работа. Влошеният психоклимат, незачитане на личното достойнство на персонала, грубото отношение на директора и зам.-директора са причината за напускането на близо 25 души, доказани дългогодишни специалисти – с болка споделиха настанените в социалната услуга пред Областния управител. Според тях липсата на санитари в Дома е основен проблем за хората. Това ежедневно затруднява обслужването им. Само лежащо домуващите в тежко състояние са 52, нарушена е и хигиенната им нужда, посочиха още хората с увреждания. По думите им, легитимно избраният домсъвет от 150 души от търпи от ръководството на социалното заведение неадекватно и грубо отношение.

“Разбирам болката и огорчението, които изпитвате – каза Живка Аладжова. – Поемам отговорност да проверя сигналите ви и да се обърна към всички институции, които са ангажирани за правилното и законосъобразно функциониране на Дома”, заключи категорично Областният управител.
#

бутони към социални мрежи

1 коментар on “Областният управител Живка Аладжова се ангажира с проблемите на хората от Дома за възрастни в Стара Загора”

  • Галина Георгиева wrote on 6 октомври, 2013, 4:10

    Дано не е само думи – нека да има реални промени


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн