Областният управител се срещна с посланика на Република Корея

STZAGORA.NET

Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Република Корея в България Н.Пр. Шин Мен-хо. Той бе придружен от президента на корейска компания Джонгсу Сул, който вече е направил своите първи инвестиции в България.

Аладжова представи приоритетите на правителството в сферата на икономиката и политиката, която се води в подкрепа на бизнеса, осигуряващ заетост. Тя презентира региона с водещите сектори и подчерта ролята на микро-предприятията в областта, както и характерните индустрии за всяка община.

Негово превъзходителство сподели готовността на страната му да участва в съвместни проекти с български предприемачи от региона.

Н.Пр. Шин Мен-хо е в България от три месеца. Преди това е работил в корейското външно министерство. Той благодари на Областния управител за ползотворния диалог и поднесе традиционни сувенири на своята страна.

Гостите ще отнесат от срещата красив албум за област Стара Загора, както и идеи за инвестиции и сътрудничество в региона, представени им от Областния управител.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн