Читалището в старозагорското село Сладък кладенец отбеляза 115-годишнина

STZAGORA.NET

115 години от създаването си отбеляза в Деня на независимостта читалище „Просвета-1898 г.” с. Сладък кладенец. Залата се оказа тясна да побере малки и големи, дошли за празника на местния храм на духовността.

В краткото си слово председателят на читалището Стойка Кайракова припомни трудностите, съпътствали раждането, развитието и утвърждаването на местното читалище. Грамоти и подаръци по случай събитието получиха 14 всеотдайни и дългогодишни деятели и активни читатели.

Малките таланти от старозагорската формация „Тракийче” при НЧ „Георги Бакалов-1933 г.” и хорът за народно пеене „Жарава” при НЧ „Родина-1860 г.” поднесоха на гостите празнична програма от песни и танци. За радост на всички и като доказателство, че има приемственост и искрите на родолюбието са запалени, 4-годишният Владимир Танев изпълнено стихотворението „Аз съм българче”.

Местната група „Веселие” и гостите от Богомилово също дадоха от сърце своя принос за доброто настроение в залата.

#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн