Община Казанлък осигурява вода и храна за всички, които гасят пожара в местността „Каракос“

STZAGORA.NET
Първите 100 пакета вода и храна всеки момент ще бъдат доставени на хората, които се борят за овладяване на пожара, разразил се днес в местност край града. Община Казанлък осигурява вода и храна на всички, които участват в гасенето на огъня, а това са близо 400 души – военнослужащи, пожарникари, общински служители, служители в Държавно горско стопанство, доброволци.

Пожарът избухна днес около обяд в местността „Карадере“ край Казанлък В момента пожарът е локализиран в североизточната част, в т.нар. местност „Каракос“, намираща се над сметището за твърди битови отпадъци.

Веднага след подаване на сигнала за пожар, кметът на община Казанлък Галина Стоянова свика Кризисния щаб и бяха предприети незабавни мерки по неговото овладяване. На мястото на пожара пристигнаха кметът Галина Стоянова, директорът на РИОСВ – Стара Загора Нанчо Видев, началникът на РУ ПБЗН – Казанлък Анчо Шишков, Станислав Ненов, заместник-директор на „Арсенал“ АД, инж. Владимир Атанасов, заместник-директор на Държавно горско стопанство-Казанлък. След разговор на кмета на община Казанлък Галина Стоянова с командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, бригаден генерал Димитър Шивиков, от бригадата беше осигурена тежка верижна високопроходима техника, която е на мястото на пожара заедно с техника на Община Казанлък, противопожарни автомобили на РУ ПБЗС – Казанлък и автомобил от Областното управление на ПБЗН. Има и техника на „Арсенал“ АД.

От западната страна на местността пожарът е напълно овладян. Продължава работата за овладяване на огъня от североизточната страна на местността. Няма пострадали хора и животни, нито има унищожени от огъня сгради и постройки.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн