Звезди на „София Филм Фест“ гостуват в Казанлък

STZAGORA.NET
Община Казанлък за втора поредна година е домакин на „София Филм Фест“. Най-добрите ленти, отличени с награди на престижни наши и международни филмови фестивали идват в Казанлък, за да зарадват почитателите на седмото изкуство, благодарение подкрепата на Общината. „София Филм Фест в КАЗАНЛЪК” е част от инициативата „София Филм Фест – национален проект за кино”, която екипът на Арт Фест реализира от 2010 година.

Откриването на филмовия фестивал е на 25 септември (сряда) в 18.30 часа в кино „Искра“ със специалната прожекция на филма „Пистолет, куфар и три смърдящи варела”, дело на младия режисьор Георги Костов, родом от Казанлък. Гости на публиката в града ще бъдат режисьорът и актьорът Пламен Великов, млад театрален и филмов актьор, изпълнител на една от главните роли във филма, които ще очакват въпросите и впечатленията на зрителите. (След прожекцията на филма режисьорът и актьорът Пламен Великов ще бъдат на разположение на медиите за въпроси и интервюта.)

Гост на публиката в Казанлък ще бъде и актрисата Ирена Милянкова, на която е поверена една от главните роли във филма „Цветът на хамелеона” на Емил Христов.

Ирена Милянкова ще представи филма на прожекцията на 27 септември, петък, с начален час 20.00 и ще очаква въпросите на публиката след нейния край.

Програмата на четвъртия фестивален ден 28 септември (събота) започва в 16.00 часа с представяне на документалния филм „Севт Безсмъртният – тайните на един тракийски цар”. Това е специален акцент в програмата на „София Филм Фест в Казанлък”, свързан с историческото наследство в региона и реализиран с любезното сътрудничество на екипа на Филмовия фестивал „Милениум”. Филмът е част от събитията, включени в Националния туристически форум „Долината на розите и тракийските царе – възможности и перспективи за развитието на туризма“, организиран от Община Казанлък. Зрителите ще имат възможността да се срещнат с консултанта на филма гл.ас. д-р Ружа Попова -Институт за балканистика с център по тракология „Проф. Александър Фол” – БАН, както и с един от продуцентите на филма – Мария Павлова.

Закриването на „София Филм Фест в Казанлък” ще бъде в неделя, 29 септември, от 18.00 часа, с прожекцията на един от най-новите български игрални филми, представени в конкурсната програма на 17-ия Международен филмов фестивал „София Филм Фест” през март – „Джулай” на режисьора Кирил Станков. Актрисата с главна роля във филма – Касиел Ноа Ашер ще бъде гост на почитателите на киното в Казанлък, заедно с продуцента Галина Тонева и режисьора Кирил Станков. След представянето и прожекцията на филма, те ще очакват срещата с публиката.

Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и Община КАЗАНЛЪК, с подкрепата на Националния Филмов Център и програма МEDIA Mundus на Европейския съюз.

Всички прожекции са в кино „Искра“ – Казанлък. Цената на билетите е 2 лева, като ученици, студенти и пенсионери ползват 50% намаление и билетът за тях е 1 лев. Билети се продават пред Културно-информационния център на ул. „Искра“ № 4 и пред кино „Искра“.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн