Зам.-министър Йордан Йовчев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров откриха новата спортна площадка зад Централната поща

STZAGORA.NET

Заместник министърът на спорта Йордан Йовчев и кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров откриха днес новото спортно съоръжение зад Централната поща в града, създадено това лято. В южната му част е разположено футболно игрище с изкуствена трева и трибуна за 250 зрители.

“Спомням си времето, когато бях малък и играх на тези терени – каза кметът Живко Тодоров, който днес навършва 32 години. – Благодаря на министър Йовчев за всичко, което прави за Стара Загора, благодаря на председателя на Общинския съвет Емил Христов и на председателя на Постоянната комисия по спорт в ОбС, на бизнеса, който инвестира в нови спортни съоръжения, за да може децата ни да играят и тренират при най-добрите и безопасни условия.” През 2014 г. Община Стара Загора ще продължи да изгражда и подобрява спортната база в града, подчерта Живко Тодоров.

“Хубаво е, че има такова добро взаимодействие между министерство и община – каза Йордан Йовчев. – Виждаме реализирани едни чудесни съоръжения, на чиято първа копка присъствах.”

Новото спортно съоръжение разполага още с две фитнес площадки и детски кът с люлки и клатушки. Монтирани са детски фитнес уред и комбинирано детско съоръжение – за най-малките и по-големите деца. Оформен е и кът за отдих с пейки.

Основната фитнес площадка с 5 уреда е оформена в източната част на терена. В южната част е разположена и площадка за стрийт фитнес. Те са покрити с каучукови ударопоглъщащи плочи, а в пясъчника са оформени зелени площи.

Изпълнител на строителните дейности на стойност 239 000 лв. с ДДС е Обединение „Спортна Стара Загора”. Обектът е част от инвестиционната програма на Общината.

В първата среща на терена за мини футбол днес един срещу друг застанаха тимът на Община Стара Загора, начело с кмета Живко Тодоров, и Спортен клуб „Ракета“ – с. Богомилово.

Демонстративният футболен мач завърши при резултат 9:6 за гостите от Богомилово, след равенство 3:3 в редовното време и изпълнение на дузпи.


#

spodelime.com

2 коментари on “Зам.-министър Йордан Йовчев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров откриха новата спортна площадка зад Централната поща”

  • Астров wrote on 22 септември, 2013, 13:57

    Поредната придобивка за старозагорци. Евалла кмете!

  • plamen wrote on 23 септември, 2013, 9:45

    Браво на кмета Живко Тодоров,продължавай в същия дух.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн