Областният управител се запозна с разработки в областта на управлението на налягането на водата

STZAGORA.NET

Областният управител Живка Аладжова посети в Казанлък високотехнологично предприятие за производство на водопроводна арматура и части. Управляващите съдружници Христо Илиев и Мирослав Марков представиха инвестиционния си проект, реализиран в основната си част със собствени средства.

“Поканихме Областния управител, тъй като компанията е изцяло българска и проектът ни е реализиран по европейски стандарти”, съобщиха на журналистите Илиев и Марков.

Същинската производствена част на фирмата е за спирателна и регулираща арматура, която е доста специализирана. Продукцията се реализира на пазарите в Тунис, Македония, Косово, Албания, Румъния и др.

Областният управител се запозна с разработките в областта на управлението на налягането на водата, приложени вече в няколко български общини и намаляли с 10 процента авариите във ВиК мрежите.

“Подкрепям инициативите на българските предприемачи, целящи подпомагане на секторните политики и проектите, свързани с ефективните методи за намаляване на водните загуби”, каза Живка Аладжова.

Дружеството е осигурило заетост на над 40 души, реализирането на всички мениджърски проекти ще осигури работа в близките години на около 200 души.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн