Областният управител възложи проверки по случаите, представени от граждани в Казанлък

STZAGORA.NET

Преминаване на тежкотоварни камиони над 10 тона през прохода Шипка, обсъдиха в Казанлък Областният управител Живка Аладжова, гл. инспектор Стойчо Крачолов – и.д.н. на РУ „Полиция” и директорът на ОДМВР – Стара Загора гл. инспектор Иван Чолаков. По разпореждане на АПИ е забранено движението на МПС с ремаркета над 10 тона и МПС без ремаркета над 12 тона до 31.03.2014 г. през Шипка. Проблемът през прохода бе представен от граждани по време на приемния ден при Областния управител. Очаквам от гл.инс. Стойчо Крачолов да ме уведоми за резултатите от проверката и достоверността на информацията, каза пред журналисти Живка Аладжова. По думите й, ако се установят закононарушения, следва да бъдат наложени санкции. Областният управител разговаря в РУ „Полиция” за оперативната обстановка, както и за работата в участъците и малките населени места.

**

Областният управител Живка Аладжова днес се срещна с над 20 представители на Камарата на архитектите и Камарата на строителните инженери във връзка със затруднени процедури на съгласувателни режими в РО НСК – Стара Загора. Промените в текстовете на Закона за устройство на територията, направени през 2012 година позволяват субективизъм, вместо принципност и яснота в правилата, подчертаха проектантите, които не приемат стопирането на проекти на инвеститори, съобщено на листче хартия, а не с ясно посочени основания. Те запознаха Аладжова с конкретни случаи на служители в Община Казанлък и на РО НСК, които възпрепятстват без основание техническите процедури и проявяват субективизъм. Строителните инженери изразиха своето недоумение как може да се загуби проектна документация в Община Казанлък и да няма отговор. “Ще изискам информация по сигналите, които съобщавате, както и ще направя проверка относно правомощията и компетентността на служителите в РО НСК – Стара Загора с оглед улесняване режимите, процедурите и сроковете. Това, което разказвате за изгубени документи е меко казано безотговорно”, каза Аладжова. Според Областният управител в работата си служителите не трябва да изразяват категорична преднамереност или субективизъм. До седмица Областният управител ще очаква предложенията на двете камари, които тя ще представи пред съответните министерства за промени в работата на контролните органи.

**

В Казанлък Областният управител се запозна на място с фактите, посочени в жалбата, представена й от гражданина Иван Иванов от кв. „Васил Левски”, свързана със строителство на социално жилище по проект. 420 души са подписали сигнал, с който алармират, че е нарушена строителна процедура и съкварталците не са уведомени за проекта. Техните протести срещу Община Казанлък са започнали в момента на заравняването на строителната площадка, когато разбират за стартиралия проект, непосредствено до бл. 33 в западния квартал. По думите им никой не е обърнал внимание и строежът си тече. Дали Общината е спазила законовите процедури ще се разбере след проверка, която Областна администрация ще започне, подчерта Живка Аладжова пред гражданите от квартала.

В 15:00 часа Областният управител възложи проверки на всички случаи, които й бяха представени днес в Казанлък.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн