Енергии под контрол: „КонтурГлобал Марица Изток 3“ въвежда системата LOTO

STZAGORA.NET
Компанията се присъедини към проекта „СПРИ и се прегледай“ и отправи послание за здраве и безопасност към работещите в Стара Загора с грижа и обич към живота

Медникарово, 18 септември 2013 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ се присъедини към националната кампания за превенция на онкологичните заболявания „СПРИ и се прегледай“. Компанията раздаде на своите служители информационни материали, които популяризират проекта на Министерство на здравеопазването. Акцията беше част от програмата, с която тя отбеляза третото издание на глобалната инициатива Safety Focus Day, въведена от ContourGlobal в началото на 2013 г. във всички нейни електроцентрали и обекти по света.

„Идеята на този проект е, че ранното откриване позволява по-лесно справяне с проблема и подобряване качеството на живот. Тя съвпада напълно с нашето разбиране, че е много по-разумно да се научим да не допускаме проблеми – както със здравето си, така и с безопасността на работното място, отколкото после да търсим начини да се справим с последиците от тях“, сподели Гари Левсли, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Другият акцент в третия поред Safety Focus Day в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ беше представянето на нововъведената система LOTO (съкр. от „Lock Out. Tag Out.”, на български – „Заключи. Обозначи.”) пред служителите и подизпълнителите на компанията. Това е процедура за безопасност, която се прилага в индустрията, за да гарантира, че опасните машини са изключени правилно и няма да започнат да работят отново преди завършването на работата по поддръжка или обслужване.

Програмата на деня, посветен на безопасността, включваше още обиколки по безопасност в електроцентралата, които се проведоха по групи в различни зони, обучение на административния персонал за работа с пожарогасители, семинар по безопасност и здраве в Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово, и семинари с подизпълнители на компанията, посветени на новата система LOTO.

В края на деня 40 служители на компанията се включиха в глобален уебинар (семинар, провеждан през интернет), на който беше отчетен напредъкът по показателите за безопасност и развитието на културата по безопасност на глобално ниво.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ отправи своето послание за здраве и безопасност с грижа и обич към живота и към всички работещи в Стара Загора, като постави два катинара от системата LOTO на арт-инсталацията с форма на сърце, монтирана от Сдружение „Самаряни“ в парка „Пети октомври“ в града.

Инициативата Safety Focus Day бе въведена от ContourGlobal в началото на 2013 г. и се организира всяко тримесечие. Нейната задача е да подобрява показателите по безопасност, да повишава информираността на персонала на компанията в различните държави и да развива културата по безопасност. Предишното й издание съвпадна с отбелязването на Световния ден за здраве и безопасност при работа през април, който беше фокусиран върху превенцията на професионалните заболявания.

За „КонтурГлобал Марица Изток 3“:

“КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal, която е независим производител на електроенергия. Освен това централата гарантира енергийната независимост на България, като използва местно гориво и снабдява националния пазар на електроенергия.

В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица-изток”. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. „КонтурГлобал Марица Изток 3” произвежда чиста и надеждна електроенергия на конкурентна цена, като използва местни енергийни ресурси.

За LOTO:

LOTO (съкр. от „Lock Out. Tag Out.”, „Заключи. Обозначи.”) е процедура по безопасност, която се прилага в индустрията, за да гарантира, че опасните машини са изключени правилно и няма да започнат да работят отново преди завършването на работата по поддръжка или обслужване. Тя работи с ключалка, която заключва устройството или източника на енергия и е поставена в позиция, която не позволява включване от опасен енергиен източник. Към заключващото устройство се закача табела, показваща, че то не трябва да се включва.

За проекта „СПРИ и се прегледай“:

Проектът „СПРИ и се прегледай“ има за цел въвеждането на модел за ранна диагностика на онкологични заболявания и по-специално рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво. До края на годината по проекта ще бъдат изпратени 400 000 покани за безплатни скринингови прегледи до здрави хора, които не проявяват симптоми на заболяването, но попадат в рисковите възрастови групи (25-60 г. за рак на маточната шийка, 50-69 г. за рак на гърдата и над 50 г. за рак на дебелото и правото черво).
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн