Областният управител Живка Аладжова приветства студентите и техните професори в Тракийския университет

STZAGORA.NET

Областният управител Живка Аладжова приветства студентите и академичното ръководство на Тракийския университет с новата учебна година. Това стана на официална церемония на Форума на Университета. Тържеството откри зам.-ректорът по учебна дейност проф.двмн Иван Въшин, след което прозвучаха химните на Република България и на Тракийския университет. Със слово на ректора проф.дсн Иван Станков бе открита новата академична година.

“Годините, в които живеем, имат необходимостта от знаещи и можещи млади хора. За всеки млад човек, избрал да следва тук, трябва да е чест, че учи и завършва елитни факултети и специалности, някои от тях с 90-годишна история”, каза Живка Аладжова пред стотиците студенти. Тя изрази благодарност към всички преподаватели. “В Университета преподават доказали се хабилитирани лица и съм горда, че ТрУ е притегателен модерен център на младите и можещите в България. Щастлива съм, когато подкрепям инициативите Ви и вярвам, че бъдещето е във Ваши ръце”, подчерта искрено Областният управител в заключение.

Благослов от Старозагорската митрополия и водосвет бе отслужен от епископ Инокентий. Приветствени слова бяха произнесени от името на народните представители на 27 Старозагорски избирателен район, Община Стара Загора и от първокурсничката Вангелова, горда, че е студентка в Тракийския университет.
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн