Стара Загора днес тържествено ще бъде отбелязана 128-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

STZAGORA.NET

Община Стара Загора организира днес ( 6 септември) програма за тържествено отбелязване на 128-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Тържественият общоградски ритуал за поднасяне на венци и цветя ще започне в 10.30 ч. пред „Паметник на защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.” в парк „Пети октомври”. Слово за значимостта на Съединението ще произнесе подп. Стоян Стоянов – зам.-началник щаб на Втора механизирана бригада. В ритула ще участват почетен караул и знаменна група от бригадата.

По традиция на този ден в 11.00 ч. на лятната сцена на ДТ „Гео Милев” ще започне ХІІ – тият Песенен празник „Средногорско ехо”.

Концертът на общински ансамбъл „Загоре” ще се състои от 18.00 ч. на площада пред Община Стара Загора.

В Казанлък честването на Деня на Съединението ще се състои в храм „Св. Йоан Предтеча“, намиращ се зад Пощата. Тържествен молебен ще бъде отслужен от архийерейски наместник отец Петко Мотев в съслужие с казанлъшки свещеници. Слово за историческата дата ще произнесе преподавателят по история Гриша Горецов, след което ще бъде изнесен празничен концерт.

Официалния празник на с. Малко Кадиево, който се отбелязва на 6 септември, ще започне в 13.00 ч. в центъра на селото.

#gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн