Предстоящо: Прояви за професионалния празник на българските пожарникари – 14 септември

STZAGORA.NET
Предстоящият професионален празник на българските пожарникари – 14 септември, ще бъде тържествено отбелязан от ОУПБЗН – Стара Загора чрез провеждането на редица мероприятия в седмицата от 09.09. до 13.09.2013 година.

В дните на отворените врати, които ще се проведат от 09.09. до 13.09.2013 година всички граждани от старозагорска област ще могат да посетят Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението”(РСПБЗН) в Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Павел Баня, Опан, Гурково, както и група Група „Спасителни Дейсности” при ОУПБЗН. Предвидени са среща с ветерани и бивши служители от органите за пожарна безопасност и защита на населението. На 09, 10, 11 и 12 септември 2013 година приемните за граждани ще бъдат открити от 09:30 ч до 12:00 ч.

От 09.09. до 13.09.2013 година от 09:00 ч пред Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” ще бъде проведено демонстративно занятие – „Построяване на водопроводна шлангова линия по автомеханична стълба за гасене на пожар в горим покрив”.

От 09.09. до 13.09.2013 година пред сградата на РСПБЗН ще бъде представена изложба, съдържаща архивни снимки за историята на противопожарното дело на Стара Загора. На видео екран непрекъснато ще се излъчва снимков и видео материал от живота на службата, работата с „Младежките противопожарни отряди”, „Пожароприложен спорт” и информация за по-големи пожари на територията на община Стара Загора. Ще бъдат раздавани брошури и листовки с актуална информация правилата за пожарна безопасност, както и такива съдържащи информация за действия при пожари, наводнения, земетресения и други бедствия.

На 10.09.2013 година от 10:00 ч в сградата на ОУПБЗН на ул. „Св. Княз Борис I” 83 началникът на ОУПБЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев ще даде пресконференция за представителите на медиите.

На 11.09.2013 година от 10:00 ч ще бъдат положени венци и цветя на паметната плоча на загиналите пожарникари от „Брикел” ЕАД гр.Гълъбово.

От 12.09 до 14.09.2013 година представителният отбор по пожароприложен спорт на ОУПБЗН – Стара Загора в състав от 11 души с ръководител гл. инсп. Георги Иванов – началник сектор ”Пожарогасене и спасителна дейност” ще вземе участив в провеждащия се за първа година турнир купа „Тримонциум” в град Пловдив.

Тържественото честване на Професионалния празник на българските пожарникари ще бъде отбелязано на 12 септември от 10:00 ч пред сградата на РСПБЗН – Стара Загора. Началото ще бъде дадено с тържествено приветствие от началника на ОУПБЗН- Стара Загора комисар Стоян Колев и началника на РСПБЗН – главен инспектор Антон Колев. Отличилите се през годината с високи резултати и професионални успехи огнеборци ще бъдат официално наградени. Кулминацията в празничния ден ще бъдат демонстрациите на възможностите на противопожарна техника от служители на РСПБЗН – Стара Загора и група „Спасителна дейност” при ОУПБЗН. Всички присъстващи отблизо ще наблюдават спасителна акция за:

1. „Изваждане на пострадал човек при ПТП от автомобил”, действия с хидравлични инструменти за отваряне на вратата и обръщане на тавана на МПС;

2. Гасене на симулиран пожар на леснозапалима течност по различни способи, чрез прахов пожарогасител и противопожарно одеяло;

3. Действие на дежурната смяна при гасене на пожар на височина. „Построяване на водопроводна шлангова линия по автомеханична стълба за гасене на пожар в горим покрив на височина”.
#gerb

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн