Казанлък посреща 63-тата Международна колоездачна обиколка на България на 1 септември

STZAGORA.NET

Община Казанлък подкрепи инициативата на Българския колоездачен съюз градът на розите да стане етапен град от състезанието. Казанлък ще посрещне състезателите във втория етап на обиколката Златица–Казанлък на 1 септември. Финалът е предвиден за 17.40 часа пред хотел „Казанлък“, следва награждаване на победителите и пресконференция. Стартът на следващия етап от 63-тата МКО на България на 2 септември ще бъде даден в 14.30 часа пред хотел „Казанлък“, като маршрутът е към връх Шипка до град Елена.

Президентът на България Росен Плевнелиев и патрон на най-престижното колоездачно състезание в страната ще даде старт на обиколката на 1 септември в София. 23 отбора ще участват в надпреварата.

Международната колоездачна обиколка на България е едно от най-престижните колоездачни състезания в Европа, което и тази година привлече опитни състезатели от традиционно силните в колоезденето държави като Франция и Германия. По информация от Българския колоездачен съюз, 8 от отборите са континентални, а някои от тях са сред най добрите в ранглистата на международния колоездачен съюз. Украинският Kolss е 6-ти в света. Сънародниците им от ISD са 21-ви, унгарският Utensilnord е 22-ри, полският MarcPol е 30-ти, румънският Tusnad е 34-ти, немският Stoilting е 41-ви, а гръцкият Tableware доскоро беше в топ 20. Отделно има и пет национални отбора.

Най-големите български надежди са свързани със състезателите на турския “Брисаспор” – Георги Георгиев, Александър Алексиев и Стефан Христов. Георгиев спечели обиколката на Секерланд (Румъния), която е от категория 2,2, също като обиколката на България. Александър Алексиев е с много силни изяви в обиколката на Сърбия. С френския “Мартиг” идва Николай Иванов. Надежди има и от момчетата от “Несебър” Мартин Грашев, Евгени Балев, Момчил Робов, информират от ръководството на Българския колоездачен съюз.

Според директора на обиколката Веселин Михайлов трасето тази година е много трудно – 6 пъти се минава Стара планина и 4 пъти има изкачване първа категория.

63-тата Международна колоездачна обиколка на България е в памет на Боян Коцев – първият трикратен победител в обиколката, при това в три поредни години (1958, 1959, 1960), който почина на 23 юни на 83-годишна възраст, обявиха от Българския колоездачен съюз.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн