Гълъбово: Откриха изложба на арт-фотографа Кольо Пейчев

STZAGORA.NEТ

Фотоизложба „Сияние в сфумато” на арт-фотографа Кольо Пейчев откри днес в Дома на културата в Гълъбово по повод Деня на града заместник-кметът на общината Димитър Василев. Кольо Пейчев е родом от гълъбовското село Разделна, живял е и е преподавал като учител в началните класове навремето в Гълъбово. Последната си изложба тук Кольо Пейчев прави през края на 80-те години. Днес той и съпругата му Ирена представиха на гълъбовци своите нови произведения на изкуството.

В продължение на една година двамата заснемат всеки ден по 200 кадъра в личната им градина с над 500 вида цветя, за която се грижат. Те правят това с нова фотографска техника, която позволява да се надникне в цвета сякаш през окото на пчела.

Кольо Пейчев е експонирал над 20 самостоятелни изложби в България и в чужбина, в т.ч. в Лондон и Лос Анджелис, а скоро ще организира изложба и в Япония.

Фотокартините въздействат на сетивата, цветове в тях сякаш ликуват душата – коментираха част от присъстващите на изложбата.

Изложбата ще бъде достъпна за посещения всеки делничен ден от 9:00 до 17:30 часа до 10 септември във фоайето при дома на културата в Гълъбово.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн