Областният управител: Пожарите са овладени, обстановката е спокойна

STZAGORA.NEТ

Пожарът край старозагорското село Остра могила е овладян, не е допусната опасност за живота на хората, Областният кризисен щаб продължава да следи ситуацията в региона, информира Областният управител Живка Аладжова, председател на щаба. Огнената стихия изпепели около 1500 дка площ (500 дка – широколистни дървета и 1000 дка тревиста растителност). Няма замърсявания на въздуха, сочат измервателните станции на РИОСВ, извършва се непрекъснат контрол. В гасенето на огъня край Остра могила участваха огнеборци и техника от ОУ ПБЗН, от 61-ва Стрямска бригада на Сухопътните войски, Регионалната дирекция на горите и др.

В локализирането на пожара участва верижна техника от „Мини Марица-изток”. Две тежкоподвижни машини бяха включени към 21 часа в мероприятията за ограничаване на огъня.

Локализирани са и трите големи пожара към момента. Край тлеещите терени – на север от кв. „Трите чучура-север” и до селата Змейово и Остра могила бдят дежурни екипи за недопускане възобновяването на пламъците. Тази сутрин започнаха огледи на периметъра в обгорелите местности. Обстановката е спокойна.

Областният управител Живка Аладжова благодари за неимоверните усилия на всички, участвали в противопожарните мероприятия.

Днес Областният управител ще се срещне с министъра на отбраната Ангел Найденов и ще постави въпроса за скъсяване процедурата по включването на модулните формирования на Сухопътните войски в противопожарните мероприятия на територията на региона.

Снимка: От заседанието на Областния кризисен щаб
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн