Областният управител Живка Аладжова благодари на министъра на отбраната Ангел Найденов

STZAGORA.NEТ
Областният управител Живка Аладжова благодари на министъра на отбраната Ангел Найденов за проявения професионализъм, отзивчивост и отговорност на военнослужещите на Сухопътните войски (СВ), участвали в пожарогасенето в Старозагорска област. Това стана на среща в министерството на отбраната днес след обед. Да се справят навременно с огнената стихия искане за участието на военни направи по установения ред Областният управител на 20 и 21 август т.г.

Спазвайки въведената процедура модулните формирования на СВ от 2-ра Механизирана бригада и от 61-ва Стрямска бригада се впуснаха в битката с огъня.

Кризисните два горещи дни показаха, че огненото бедствие се развива бързо и непредсказуемо, а очакваното разрешение има своя път на процедура, който не е в полза на потушаването. Случилото се през тези две денонощия мотивираха Областният управител да постави въпроса за скъсяване времето на съгласувателната процедура за разрешаване участието на модулните формирования на СВ в потушаването на пожара.

Удовлетворена съм от разговора ми с министъра, тъй като г-н Найденов прояви разбиране и изрази своето съгласие относно своевременните реакции на министерството и на щаба на БА по време на кризисни ситуации.

Мащабният проект за спортен комплекс, свързан с една трета от терена на бившите артилерийски казарми в Стара Загора, ще бъде реализиран, информира Живка Аладжова след срещата си с министър Найденов. И двамата са единодушни в ползотворността при осъществяването му. Очакваното становище на ведомството ще бъде подготвено, когато Община Стара Загора изпрати актуализираното си искане, съобразно специалните изисквания на МО, касаещи освен технически процедури и социални придобивки на военните. Проектът залага прехвърляне на собствеността от държавна в общинска. Областният управител обсъди и прехвърлянето на останалото на терена на Летището, движимо имущество на МО което е собственост вече на министерството на икономиката и енергетиката.
*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн