Преглед на печата – в. “Старозагорски новини”, понеделник, 12 август 2013

STZAGORA.NET
“Пиян шофьор карал пълен с хора автобус”, съобщава от първата си страница днес в. “Старозагорски новини”, цитиран от Агенция “Стандарт”. Почерпеният шофьор от “Автобусни превози” е возил пътниците по линия No 9 от Стара Загора за Старозагорските минерални бани в събота. Възмутените пътници го накарали да спре рейса на “Седми километър”, за да не ги избие по завоите. След като слязъл от автобуса, сериозно почерпеният и неадекватен водач хукнал да бяга и се скрил в близката гора. По-късно полицаите го открили и го измъкнали оттам. При направената му алкохолна проба, дрегерът отчел 2,32 промила, а освен това е станало ясно, че Р.С. е шофирал без книжка, която му била отнета на 26 юли т.г. Пияният водач е бил откаран в отрезвителя, съставен му е бил акт, а по случая е образувано бързо производство, допълват от полицията.

Всекидневникът информира още, че депутатите от ГЕРБ настояват при актуализацията на Бюджет 2013 социалният пакет вместо 40 млн. лв., да стане 150 млн. лв. Според старозагорския депутат от ГЕРБ Пламен Йорданов предвидените за “наливане” в НЕК 86 млн. лв. трябвало да се пренасочат като преки енергийни помощи за социалнослабите. Герберите предлагали още да се планират целево 30 млн. лв за изграждането на нова специализирана педиатрична болница. Трябвало да се отделят и 2 млн. лева за изготвянето на общи устройствени планове на малките общини. Много от тях нямали финансови възможности за това, а без устройствени планове не можели да кандидатстват по европроекти за следващия програмен период. Досега тези предложения са били неаргументирано отхвърляни и затова старозагорските депутати призовали за истински дебат по тях при гласуване ветото на президента.

“Старозагорски новини” пише и за бушувалия през уикенда пожар в старозагорското с. Остра могила. Огънят е тръгнал по пътя Стара Загора – Казанлък, на около 2 километра от разклона за селото, а вятърът го разпрострял и към с. Казанка. Изгорели са около 200 дка нискостеблена растителност и широколистна гора. “Освен двете огнища край пътя, открихме още едно, близо до реката. Предполага се, че пожарът е умишлен”, посочил кметът на Остра могила Васил Апостолов. Със съвместните усилия на пожарникарите, спасители от “Гражданска защита”, доброволци от Казанка и Остра могила, и от Старозагорските минерали бани пожарът е бил потушен вечерта на 10 август. Вчера, отново заради вятъра, е имало опасност от разгаряне на отделни огнища, което наложило да се организира дежурство и през нощта.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн