Стара Загора ще отбележи 136 години от боевете за защитата на града

STZAGORA.NET

Ръководството на Община Стара Загора ще участва утре (31 юли, сряда) в програмата за отбелязване на 136-та годишнина от боевете за защитата на града по време на Руско-турската освободителна война. Тя започва в 10.30 ч. с поднасяне на венци на паметните места в града, свързани с годишнината.

Кметът Живко Тодоров ще поднесе венец на „Паметник на защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.” в парк „5 октомври“, председателят на ОбС Емил Христов пред „Паметник на загиналите в Джуранлийския бой от 1877 г.”, зам.-кметът Янчо Калоянов на „Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин” до I Основно училище, зам.-кметът Иванка Сотирова – пред Мавзолея-костница „19 юлий 1877 г.”, а началникът на отдел „Образование“ Пенка Чавдарова – на „Паметник на загиналите във войните старозагорци” в парк Алана.

Тържественото общоградско честване ще се състои на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ от 11.00 ч. В него ще вземат участие Военният духов оркестър и почетен караул от Втора тунджанска механизирана бригада. На ритуала ще присъства и почетна рота със Самарското знаме – светиня за българския народ, както и членове на национално дружество „Традиция“.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн