Кметът и председателят на Общински съвет Стара Загора с престижни руски отличия

STZAGORA.NET
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и председателят на Общинския съвет Емил Христов ще бъдат удостоени с една от най-престижните награди на Русия – орден „Трудовая доблесть России“. Те се присъждат от Всеросийската обществена организация на героите, кавалерите на държавни награди и лауретите на държавни премии.

Церемонията ще се състои на 31 юли в Художествената галерия от 16.00 ч. Различни отличия и награди ще получат и други обществени дейци, писатели, журналисти и др.

По този повод в града пристига руска делегация начело с руската писателка Светлана Савицкая, която е автор на документално-художествен роман „Балканът”, посветен на Руско-турската освободителна война. Гостите са в България от 18 юли и са посетили Казанлък, В.Търново, Пловдив, Варна, Шипка, Бузлуджа, Габрово и др. Те се включват в програмата за отбелязването на 136-та годишнина от боевете за защитата на Стара Загора, по време на Руско-турската освободителна война.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн