Бургас е избран за домакин на големия финал на националния аматьорски футболен турнир Ариана Аматьорска Лига 2013

STZAGORA.NET
Двукратният шампион „Лудогорец“ излиза срещу шампиона от аматьорската лига на 11 август

Организаторите на Ариана Аматьорска Лига 2013 избраха през тази година Бургас да бъде домакин на големия финал на националния аматьорски турнир по футбол. Двубоите ще се играят между 9 и 11 август на мобилния стадион „Ариана Арена“, който ще бъде специално изграден на централния плаж в Бургас. Тридневното футболно зрелище ще завърши с демонстративния мач между двукратния футболен шампион на България – отборът на „Лудогорец“ – и победителя в Ариана Аматьорска Лига 2013. Мачът ще бъде свободен за посещение от всички фенове на футбола, туристи и гости на Бургас, които ще могат да съчетаят по неповторим начин своята почивка с атрактивен футбол на уникалното футболно съоръжение на Ариана. Хората, които нямат възможност да присъстват на мястото на събитието, ще могат да наблюдават всички срещи на живо в сайта на турнира www.football.ariana.bg.

Срещата с националния шампион е голямата награда в непрофесионалния турнир, който вече за четвърта поредна година мотивира аматьорските футболни отбори в цялата страна. Тази година 1577 отбора с 15 770 състезатели от 13 града мериха сили в регионалните кръгове на Ариана Аматьорска Лига. Бяха изиграни общо 1579 мача с отбелязани 7582 гола.

„Радостни сме, че през тази година избрахме Бургас за домакин на големия финален турнир Ариана Аматьорска Лига. След София, Варна, Пловдив през изминалите издания, решихме да проведем нашия Гранд Финал тук, заради изключителната футболна атмосфера в града. Благодарим на община Бургас за гостоприемството, както и на цялото ръководство и отбор на ПФК „Лудогорец“, които ни партнират за втора поредна година. Каним всички фенове да заповядат на големия футболен спектакъл между 9-11 август в Бургас“ – завяват организаторите от Ариана.

Гранд Финалът на Ариана събира 16-те отбора-финалисти от регионалните кръгове. Това са „Sbornaya” (Благоевград), „Ривър Плейт” (Плевен), „Слънце-Уефалона” (Хасково), „Оазис” и „Vip Dent” (Пловдив), „Марибор” и „Стрелците” (София), „па паа” (Велико Търново), „Алекс ОК” (Габрово), „ФК Русе” (Русе), „Вълците” (Шумен), „Ветерани Черно Море” и „А отбора на пожарната” (Варна), „Etalon” (Монтана), „НАП” (Стара Загора), „Сион“ (Бургас). Те ще бъдат разпределени в групи по 4, като всеки отбор ще изиграе по 3 срещи в груповата фаза. Първите два отбора от група се класират за 1/4 финалите на турнира, където срещите се решават с преки елиминации. След тях са решителните полуфинални двубои, за да се стигне до най-очакваният от всички финал на 11 август.

„НАП” (на снимката) бе дванадесетият регионален победител в турнира Ариана Аматьорска Лига за 2013 година. Отборът се нареди на първо място в Стара Загора след 6 поредни победи. На финала той надделя над софийския тим „КЛЕТКАТА“ с 2:0 в равностоен и оспорван мач. Опитът на момчетата от „НАП” им помогна да триумфират заслужено с купата на регионалния тур и така те си спечелиха правото да играят на големия финал на Ариана Аматьорска Лига 2013.

Освен голямата награда за победителя в националния турнир – мач срещу шампиона на България, организаторите от Ариана са предвидили още няколко допълнителни награди. Шампионът на Ариана Аматьорска Лига ще посети мача за Супер Купата на Европа между Байерн Мюнхен и Челси на 30 август в Прага. Специалната награда за таланта на турнира – пробен период в лагера на „Лудогорец“, ще бъде връчена през септември месец, когато всички регионални таланти ще бъдат събрани на специален лагер за оценка на техните качества.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн