Сметището на Казанлък гори

STZAGORA.NET

Нанчо Видев

Сметището на Казанлък гори, пожарът е възникнал в сряда късно вечерта, съобщи Нанчо Видев, директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора, цитиран от Novinite.bg.

„Сметището гори не за първи път, подпалват го роми, за да отклонят вниманието на охраната и да влязат в територията му“, съобщи Видев.

Нанчо Видев каза, че е бил изпратен автомобил на пожарната служба, днес гасенето продължава с две цистерни и камиони на общината, които возят пръст за потушаването на огъня.

Очаква се до няколко часа пожарът да бъде напълно овладян.

Преценката на директора на РИОСВ, който е на мястото на пожара, е, че няма опасност за здравето на хората от обгазяването на Казанлък и Мъглиж, които са покрити от димната мъгла.

*  *  *
Пресцентърът на РИОСВ съобщи:
Дадено е предписание за продължаване на дейностите до пълното потушаване на дименето

В РИОСВ – Стара Загора тази сутрин е постъпил сигнал за димене на отпадъци на Общинско депо за неопасни отпадъци – Казанлък. Незабавно на площадката на депото е направен оглед от директора на регионалната инспекция в Стара Загора, съвместно с кмета на община Казанлък, служители на районни служби «Полиция», «Пожарна безопасност и защита на населението» в Казанлък и на Общинско предприятие «Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата».

При обхода е установено димене на ската на горния северен участък на депото, намиращо се в местността «Каракос», в землището на село Черганово, община Казанлък.

От община Казанлък на мястото е осигурена необходимата техника и са предприети всички действия по потушаване на дименето. Рано сутринта са започнали дейности по оросяване на димящите участъци и паралелно с това се извършва и запръстяване на отпадъците на целия участък на депото. Запръстяването продължава и към момента.

Към 10:30 часа дименето на ската е силно редуцирано и не съществува опасност за здравето на хората.

РИОСВ – Стара Загора даде предписание на кмета на община Казанлък да продължат дейностите до пълното потушаване на дименето.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн