В Стара Загора ще бъде изграден регионален академичен център на БАН

STZAGORA.NET
Стара Загора ще бъде един от 9-те града, в които Българската академия на науките ще изгради регионален академичен център. Меморандум за намеренията за сътрудничество подписаха днес кметът на града Живко Тодоров и акад. Стефан Воденичаров – председател на БАН (вдясно на снимката).

Това стана по време на среща с участието на председателя на Общинския съвет Емил Христов, зам.-кмета Иванка Сотирова и представители на председателствотот на БАН, академичното ръководство на Тракийския университет, работодателски организации, синдикатите и бизнеса в града.

Идеята на председателството на академията е за изграждане на регионални академични центрове, които да обединяват университетски преподаватели и фирми с интерес от академични разработки.

Следващата среща на работна група по реализацията на проекта ще се проведе в първата седмица на август. За координатор беше избран председателят на УС на Търговско-промишлената палата Олег Стоилов.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн