Чирпан: Строят нов дом за деца, лишени от родителска грижа

STZAGORA.NET

Кметът на Чирпан Кичка Петкова подписа договор за изпълнение на строително-ремонтни дейности с Управителя на „Бигла III” ОДД Красимир Шалев за изпълнението на строително-монтажните работи по проект “Изграждане на Център за настаняване от семеен тип в Чирпан.

Проектът е разработен в рамките на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”, по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск”.

На територията на община Чирпан няма действащи институции за настаняване на деца, като те са настанени в домове в други общини. Поради тази причина нуждата от изграждането на Център за настаняване от семеен тип е водеща като социална услуга, заменяща институционалната грижа, коментира Кичка Петкова. Целта е не само да бъдат преместени децата, а и да бъдат отглеждани в среда, близка до семейната, създаваща им благоприятни условия за живот.

Общата стойност на проекта е: 822 242 лв., от които 123 336 лв. са съфинансирани от държавния бюджет и 698 906 лв. – от Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на строителните дейности е близо 533 000 лева.
Крайният срок за изпълнение на проекта е 28.12.2013 г.
#

споделяне в социални мрежи

2 коментари on “Чирпан: Строят нов дом за деца, лишени от родителска грижа”

  • Bo_ris wrote on 24 юли, 2013, 20:43

    А уж ще ги закриват поетапно тези домове! Изцяло сбъркана държава, ако земята в която съм роден се води ДЪРЖАВА, здраве му кажи!

  • Мима Манчева wrote on 10 септември, 2013, 14:52

    Докога държавата ще харчи нашите пари за циганизация??? Циганките раждат от 12-13 годишни по 6-7 деца и ги дават по домовете за отглеждане.Домовете ги гледат,а те с циганина не работят и само деца правят!!! Докога все така ще я караме???


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн