Рицарите Тамплиери подеха от днес широка национална подписка за канонизиране на жертвите на Старозагорското клане през 1877 г.

STZAGORA.NET

От днес във всички градове на България, където има командерии на Ордена на рицарите Тамплиери на Ерусалим, приорат България, с Велик приор старозагореца Румен Ралчев, стартираха подписка с искането за обявяване за мъченици на хилядите жертви на Старозагорското клане от 19 юли 1877 г., от което в този ден се навършват 136 години.

“Разполагаме с голяма организация, която може да свърши значителна част от подготовката за това богоугодно дело”, заяви пред медиите в Стара Загора днес Маноил Манев, командор на старозагорската Командерия на Рицарите Тамплиери.

Командерът Маноил Манев (вдясно) и офицерът от Старозагорската командерия на Ордена на рицарите Тамплиери Росен Михайлов бяха категорични, че ще направят всичко необходимо за масовото популяризиране на подписката

Решението точно днес да започне подписката е било взето на последния Конвент на тамплиерите, проведен по-рано тази година в Бургас.

В Стара Загора пунктът с подписката се намира на ъгъла на парк “5 октомври” (Градската градина) до Универсалния магазин, пред кафенето. Ще е открит за подписване всеки ден от 8 до 20 часа. Оттам граждани могат да вземат при добро желание форми за подписи, които да попълнят в кварталите си.

Подписката ще продължи до Деня на Стара Загора 5 октомври, когато ще бъде обявено колко подписи са събрани.

Рицарите Тамплиери са в организационни контакти и с Инициативния комитет в Стара Загора, създаден след единодушната подкрепа на местния Общински съвет за канонизацията на старозагорските мъченици, дадена на сесия миналата година.

Събраните подписи трябва да бъдат входирани накрая в Светия Синод на Българската православна църква, който е в силата си да проведе процедурата по предлаганата канонизация.

Подетата от Ордена на рицарите Тамплиери подписка е продължение на поредицата им от инициативи подкрепа и материално подпомагане на църкви, болници и социални домове.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн