Преди двубоя на “Берое” с “Лудогорец” за Суперкупата – П.Хубчев: “Мач за абсолютен престиж!”

STZAGORA.NET
BEROE.BG
- Г-н Хубчев, каква е оценката ви за проведената подготовка и изиграните контролни срещи до момента?
- Най-важно е, че всички момчета са здрави. Без сериозни контузии. Изключвам Алберто Лоузейро и Елиo Мартинс, които тепърва започват, но се надявам по най-бързия начин да достигнат максималната си форма. Всички други са здрави и това, което бе запланувано, в съкратен вариант го изпълнихме като бягане. Аз и колеги от треньорския щаб сме преценили, че времето ни е по-малко, но се надяваме да се справим.

- Тази година форматът на първенството е променен и “Берое” ще изиграе доста срещи като цяло, при това в сгъстен цикъл – мачове за първенство, купа и Лига Европа. Достатъчно ли бе времето за подготовка?
- Времето не бе достатъчно. Ние имахме други планове. Да се подготвим по друг план, по който се подготвихме зимата. Сега нямахме тази възможност. В тази връзка, която казахте – форматът на първенството – ние бяхме изправени пред две алтернативи след края на миналия шампионат. С оглед на многото мачове, които изиграхме и пълното физическо изтощение на футболистите бяхме изправени пред възможността или да започнем подготовка по-рано, или да дадем пълна почивка. Ние предпочетохме второто, тъй като момчетата наистина бяха на края на физическите си възможности, а и някои трябваше да претърпят по-сериозни интервенции от медицински характер и предпочетохме да починат по-добре и да поемем този риск – да намалим времето за подготовка. Ще се опитаме обаче да компенсираме оттук нататък. Знаем, че може би едни от най-важните мачове, защото за мен всеки мач е важен, са в самото начало. Така решихме да направим и ще се опитаме още в първия мач да влезем на пълни обороти.

- Може да се каже, че сезонът за “Берое” стартира утре – с мача за Суперкупата. Какви са амбициите?
- Мачът е за абсолютен престиж. Поне за нашия отбор. Да победим шампиона в един двубой е нещо много голямо за мен. Това, което искам да убедя момчетата, е да влезем с абсолютна сериозност в този мач. В тази връзка обаче ще продължим да следваме линията всеки мач и всяка тренировка да е сама за себе си важна. Затова сега единственото, за което мислим, са една или две тренировки до този мач с “Лудогорец”. След това идва, разбира се, и следващият мач.

- Има ли играчи, които със сигурност пропускат двубоя за Суперкупата?
- На този етап със сигурност Лоузейро. Елио почти, но бих изчакал при него, защото той е малко по-друг тип футболист. Той ако е здрав, не му е нужно много време, за да навлезе във физическа форма. Така че с него бих изчакал още малко, но като че ли ще бъде много малко времето и за него.

- Всички от водещите отбори казват, че се стремят към първата седмица в класирането. Сред тях ли е “Берое”?
- Нормално е и ние да кажем така. Нормално е да се стремим към това.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн