След първото класиране има 193 свободни места в детските градини в Стара Загора

STZAGORA.NET
Свободните места в общинските детски градини в Стара Загора, след първото класиране, за първа възрастова група – 3-годишни деца, са 193. Второто класиране ще се извърши на 8 юли 2013 г.

В 25-те общински детски градини след първото класиране, в което участваха 1006 деца, родени през 2010 година, на 11.06.2013 г. бяха класирани 901 деца. Към 02.07.2013 г. общият брой на записаните в съответните детски градини е 866 деца в първа възрастова група – 3-годишни.

Незаписаните 35 деца губят входящия си номер и могат да участват с нов на второто класиране. Некласираните 105 деца продължават своето участие във второ или трето класиране, след редакция на заявлението. Деца, родени през 2010 г., които не са подавали заявление за първо класиране, сега могат да се регистрират за участие в класация за детските градини в периода 3-5 юли 2013 г.

В раздел „Предстоящо класиране“ на публичния сайт https://priem.starazagora.bg/ на общината са обявени свободните места за второ класиране за всички възрастови групи. Всеки родител може да направи справка в списъка „Участници в класирането“. Редакция на данните в заявлението за прием може да бъде направена до 05.07.2013 г. включително.

В класирането на 08.07.2013 г. ще участват всички, в чиито заявления за прием са избрани начални месец и година за участие в класиране месец юли 2013 или по-рано. В класирането няма да участват заявленията, в които началният месец и година са от месец август 2013 нататък.

Всички, които са регистрирали заявления с начален месец за участие в класиране май 2013 или по-рано, НЕ Е НЕОБХОДИМО да ги променят. Те участват във всички класирания от месеца, посочен в заявлението, докато детето бъде класирано или навърши максимална възраст за прием в детска градина.

Желателно е всички родители да проверят още веднъж данните в заявленията си.

Цялата информация относно електронния прием на децата – ПРАВИЛА и РЪКОВОДСТВА са публикувани на публичния сайт на община Стара Загора www.starazagora.bg, както и на сайта за прием и регистрация на заявления https://priem.starazagora.bg/.

Въведената от Община Стара Загора централизирана система за прием в детските ясли, градини и ОДЗ, осигурява прозрачност на процедурата, по-добра информираност на родителите относно правилата и критериите,получаването на навременна и точна информация относно свободните места, графика на класиранията и резултатите от тях.

Онлайн регистрацията на заявление и получаване на входящ номер в удобно за родителите време и място, дава възможност и за редакция на заявлението до три дни преди всяко класиране, целогодишно подаване на заявления, с указване на месец и година за участие в класиране за прием, както и директна комуникация с общинската администрация, чрез формите за контакти и сигнали за корупция.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн