Ариана Аматьорска Лига 2013 с рекордните за Стара Загора 101 отбора

STZAGORA.NET

В атака - Пламен Иванов ("Железник")

Поредният кръг от националната футболна надпревара Ариана Аматьорска Лига 2013 започва този уикенд в Стара Загора. 101 отбора са се записали за участие в четвъртото издание на турнира и това представлява своеобразен рекорд за брой участващи отбори и играчи от Стара Загора, съобщават организаторите.

Дванадесетият регионален кръг на надпреварата за 2013 г. ще се проведе на тренировъчния терен на „ПФК Берое“. Турнирът ще бъде открит от кмета на града Живко Тодоров в петък (5 юли) в 17.20 часа. Веднага след това той ще поведе отбор на Община Стара Загора в мач срещу отбора на местните журналисти.

Сред другите популярни отбори, които ще вземат участие, са миналогодишните финалисти „Железник“ (шампион през 2012 г. в Стара Загора) и „FOREST” (Казанлък), както и „Самураите“, „АФК ДИ КЪМПАНИ“, „Траките“, който излъчи през 2011 г. първия талант на Ариана Аматьорска Лига. В последствие талантът Пламен Иванов изкара пробен период в шампиона Литекс и тренира под ръководството на Любослав Пенев. Под Аязмото ще играят и други интересни състави: „РЕМИЗА“, „ZARA BOYS FC“, „Северен Елен“, „Пивоварите“, „И двата леви“, „Тики Така“, „Анти Конти“, „Веселите грънчари“, „ФК Станко Йовчев“, „HAP“.

Тази година Ариана Аматьорска Лига се провежда във формат директни елиминации. В рамките на надпреварата ще бъдат изиграни 101 мача в Стара Загора. Общо 1010 непрофесионални състезатели ще покажат уменията си с коженото кълбо, а най-перспективният млад футболист ще получи отличието “Талант на Ариана Аматьорска Лига 2013″ в Стара Загора. Шампионът на града ще бъде определен в неделя (7 юли) и ще представи Стара Загора на големия финален турнир през лятото. Първенецът сред аматьорските състави на Гранд финала ще получи голямата награда – възможността да премери сили в двубой срещу двукратния шампион на България „Лудогорец“. Освен това всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала. Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа между Байерн Мюнхен и Челси на 30 август в Прага. Последната специална награда в Ариана Аматьорска Лига 2013 е за най-талантливия млад състезател, който ще изкара пробен период в „Лудогорец“ с надеждата да стане професионален футболист.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн