За четвърта година НАП Стара Загора пита бизнеса в региона

STZAGORA.NET
За четвърта поредна година в края на месец април в Офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък се проведе проучване за качеството на обслужване. В него се включиха над 150 представители на малкия и среден бизнес: собственици на фирми, управители, счетоводители и упълномощени лица.

Основната цел на анкетата е да проследи нивото на информираност на бизнеса, степента на удовлетвореност на клиентите от предоставените услуги и условия за обслужване, основните канали за получаване на информация, причините за срещнатите затруднения, степента на ползване на Е-услугите, предлагани от НАП, и мнението на бизнеса след въвеждането на Единната сметка.

По конкретни 7 критерия анкетираните бяха помолени да оценят работата на служителите ни. Положително е, че над 35% от запитаните са предложили препоръки за подобряване на дейността на институцията.

Клиентите на НАП-Стара Загора споделят своята удовлетвореност от плаващото работно време на Офиса от 08.00 до 18.00 часа, ползват активно Е-услугите на НАП, но биха желали още такива. Удовлетворени са от полученото обслужване, но имат леки забележки към материалната база. Качеството на работа на служителите е оценена със средна оценка 5. Трудностите, които срещат анкетираните, са дължат най-често на честата промяна в законодателството и липсата на държавна подкрепа към малкия и среден бизнес. Други все още имат трудности в работата с Единната сметка.

Усилията, които НАП – Стара Загора полага за по-добри партньорски отношения с бизнеса и по-качествено обслужване на клиентите, дават резултат, отчитат от институцията и заявяват: “Стремежът ни и занапред е да създадем условия за стимулиране на доброволното изпълнение на данъчно-осигурителни задължения, а ежедневният диалог с клиентите ни е базата за подобряване на работата ни.”
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн