“Бандата на Оушън” се засели в езеро “Загорка”

STZAGORA.NET

Зад това оригинално заглавие се крие едно малко съобщение, направено от Парк-хотел “Стара Загора” днес във Фейсбук-страницата му.

Става дума за 11 зеленоглави патета, излюпени преди по-малко от 2 месеца в Спасителния център за диви животни на Сдружение “Зелени Балкани” в Стара Загора, които тази сутрин бяха пуснати на свобода във водите на езеро “Загорка”.

Техни родители са зеленоглави патици, които са били открити ранени от бракониери, използвали ги за примамка по време на лов. Те от години живеят в центъра, защото са с увреждания, не могат да летят и са лесно уязвими.

11-те млади патока напуснаха с радостни крясъци кашоните, в които природозащитниците ги пренесоха до езерото.

Христина Клисурова от “Зелени Балкани” специално благодари за съдействието на Парк-Хотел “Стара Загора” и на Спортния клуб по риболов, стопанисващи езерото. Хотелският комплекс е изградил във водите специални къщички за водоплаващите птици, в които служителите всеки ден поставят храна.

От “Зелени Балкани” призоваха гражданите да се грижат за птиците и да ги пазят от посегателства.


#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн