Летен празник за деца на Еньовден (Йоановден) в понеделник, 24 юни 2013

STZAGORA.NET
Сдружение “Валдорфска педагогика” и ателие “Слънчогледи” кани деца и родители да отпразнуваме заедно Еньовден (Йоановден) и настъпването на лятото в понеделник, 24 юни 2013 г., от 11 часа на “Жабките” на Аязмото.

Програмата включва бране на билки, приготвяне на венци и китки за дома, песни и игри с природни материали.

Родителите могат доведат и да оставят децата на учителките (тъй като е работен ден) в 9 часа в ателие “Слънчогледи” (Сава Силов 80, ет.3). Участието в празника е безплатно.

Еньовден (Яневден, Иванден, Ивъндън, Иван бильобер, Драгийка) е стар български празник, който се чества на 24 юни всяка година. На същата дата източноправославната християнска църква чества деня на Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се преплитат. Традиционно в България Еньовден (Йоановден) слага начало на лятото. В този ден рано на изгрев се берат билки, като се счита, че точно на този ден те са най-лечебни. Отбелязването на четирите годишни времена и празниците, които ги предшестват, заема важно място във Валдорфската педагогика.

За въпроси и записване: тел. 0885 774089 – Янка Илийчева, учител; тел. 0884 852 996 – Цвета Христова-Богданова, родители.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн