Комплекс “Плажа” в Павел баня хванат с незаконен сондаж за минерална вода

STZAGORA.NET

На 20 юни под ръководството на районна прокуратура Казанлък на територията на община Павел баня е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от РУП – Казанлък, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Стара Загора, служители на Басейнова дирекция – Пловдив, Областна дирекция по безопасност на храните, ВиК Казанлък и EVN – Казанлък. В хода на проверката е извършен оглед на незаконен сондаж за добив на минерална вода, намиращ се в Павел баня, който захранва басейн на минерален плаж в града, при който е установено, че в комплекс „Плажа” незаконно се използва минерална вода за стопански цели. По случая е заведено досъдебно производство, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Стара Загора.

Същия ден в „ПРО” ЕАД – Павел баня е извършена и втора проверка, в хода на която е направен оглед на водомер, отчитащ изразходваното количество вода в бар „Оазис”, отдаден под наем на частно лице. Водомерът е иззет за техническа експертиза с цел установяване на интервенция върху него. Установено е и че от складово помещение на държавното дружество има незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и незаконно подаване на електрически ток от него към новостроящ се в близост частен хотел. От „ПРО” ЕАД са иззети фактури, договори, касови ордери, протоколи и други документи, съдържащи неверни обстоятелства. По случая е образувано досъдебно производство. Служители на ОД „Безопасност на храните” са установили нарушение в ресторанта на „ПРО” ЕАД по отношение на произхода, доставката, съхранението и годността на продуктите. Същите са възбранени с акт.
Работата по случая продължава.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн