Живка Аладжова: За развитието на регион Стара Загора е важна всяка инициатива

STZAGORA.NET

Живка Аладжова

Ако постигнем очакваните от гражданите диалог, отговорност и доверие в общините, ще означава, че сме си свършили половината работа в името на местната общност, съответно в региона, това подчерта областният управител Живка Аладжова на среща с кмета на община Павел баня Станимир Радевски и председателят на ОбС Христина Петрова. Радевски и Петрова съобщиха за етапите на европейските проекти, по които работи общината, процедурите по общинския план за развитие и др.

Срещата се проведе по инициатива на Аладжова и цели запознаване с проблемите на 11-те общини. Етапността, дейностите и затрудненията по европейските проекти, сподели ръководството на община Братя Даскалови. Кметът Иван Танев и председателят на ОбС Мильо Милев изразиха становище, че сроковете по редица процедури бавят изпълнението съответно и финансирането.

Кметът на община Опан Минчо Чавдаров и председателят на местния парламент Румяна Динева представиха както дейностите по проекти, така и своята инициатива за изграждане на сграда за детска градина в Опан, търсеща финансиране. Тревога за региона е и най-прекият път за “Мини Марица-изток” от Стара Загора: Бъдеще–Гълъбово.

Областният управител акцентира върху готовността за подкрепа, както и съдействие при взаимодействието с държавните институции. За развитието на регион Стара Загора е важна всяка инициатива, която би създала заетост и привличане на инвестиции, каза Живка Аладжова. За областния управител най-важното е гражданите в региона да са с приоритет за всеки държавен служител и всяка държавна институция. Нелицеприятното административно отношение към обикновените хора трябва да се промени, категорична бе Аладжова пред кметовете и председателите на местни парламенти.

Областният управител се срещна и с представители на новосформирания Национален съюз на миньорите и енергетиците. Близо 60 са членовете на Съюза, бивши ръководители в енергийната индустрия. Те съобщиха, че имат своя дългосрочна програма и стратегия за излизане от енергийната криза в България и настояват тя да бъде разгледана от новото ръководство на старозагорски регион. Живка Аладжова покани главния секретар на съюза Жельо Желев в учредяването на Обществения консултативен съвет, за което желаещите от региона могат да попълват заявление, публикувано на електронната страница на областния управител на област Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн