Кметът на Стара Загора разпореди предприемане на противопожарни мерки

STZAGORA.NET

Поради настъпването на фенофаза „Восъчна зрялост” в посевите от есенници на територията на Община Стара Загора, кметът Живко Тодоров определи със заповед предприемането на мерки за противопожарна безопасност.

Забранява се паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви и в непосредствена близост до тях, от настъпването на восъчна зрялост, до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата. Забранено е извършването на ремонтни дейности по линейните обекти, преминаващи през житни площи през периода от восъчна зрялост до прибиране на реколтата. Извършването им се допуска след предварително уведомяване на РСПБЗН – Стара Загора при спазване на изискванията за пожарна безопасност.

Не се допуска паленето на стърнища и други растителни остатъци, както и използването на открити огнеизточници в земеделските земи, и извън тях (слогове и крайпътни ивици). Юридическите лица, стопанисващи републикански, общински и частни пътища, които минават през и/или покрай житни посеви се задължават да извършват механично отстраняване на сухите треви и храсти, горими предмети и материали в сервитута на пътя.

Физическите и юридическите лица, преминаващи покрай неожънати площи, се задължават да спазват правилата и нормите за пожарна безопасност и с действията си да не предизвикват възникването на пожари.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложена на Йордан Николов – зам.-кмет на Община Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн