С проект за близо 90 000 лв. ще се обучават служителите на Община Стара Загора за повишаване на административния капацитет

STZAGORA.NET
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа договора за изпълнение на проекта „Обучения на служителите в Община Стара Загора за повишаване на административния капацитет”. Финансирането е безвъзмездно на стойност 87 904 лв. То се осигурява от Европейския социален фонд – 85% и от държавния бюджет – 15 %, чрез Оперативна програма административен капацитет /ОПАК/. Срокът за изпълнение на дейностите по договора е 12 месеца от датата на подписването му.

Общата цел на проекта е подобряване на работата на държавната администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост.

Над 250 служители, в това число кметове на кметства и кметски наместници, ще се възползват от обучения, свързани с компютърна грамотност, работа със специализирани програмни продукти, лидерски умения, екипна ефективност, управление на стреса и времето, социални отношения и справяне с конфликти и др.

Чрез проекта „Обучения на служителите в Община Стара Загора за повишаване на административния капацитет” се цели повишаване на капацитета на служителите за предоставяне на административни услуги, чрез подобряване на квалификацията и мотивацията им.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн