Посланик Меглена Плугчиева бе домакин на Ден на Казанлък в Берн

STZAGORA.NET

В навечерието на 110-та годишнина на Празника на розата в Казанлък, чиято кулминация е на 31 май, 1 и 2 юни, в посолството на България в Берн посланик Меглена Плугчиева организира със съдействието на Община Казанлък невероятна вечер на България в столицата на Швейцария. Представители на дипломатическите мисии в Берн, кметът на града Александър Чепет, началникът на администрацията на Берн и българи, живеещи в Швейцария, бяха част от вечерта, посветена на българската роза и на Казанлък.


Кметът на община Казанлък Галина Стоянова, председателят на ОбС-Казанлък Николай Златанов, представителката на казанлъшката фирма „Томи шоу козметикс“ Гергана Славова, поп изпълнителката Надя Тончева и журналистът Георги Манев заедно с екипа на водещия български журналист Бойко Василев бяха част от една истинска българска вечер в сърцето на Европа. Събитието бе посветено и на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура.

Приготвянето на български козметични продукти на основата на розово масло бе демонстрирано пред изисканите гости. Специално предложение към Града на розите дойде от град Тун, който е основан през 12 век, а през 2014 г. ще чества 730 години от провъзгласяването му за град. Наричат го още “бижуто на Швейцария”. Представители на кметството на Тун и директорът на историческия музей там са поканили Казанлък да участват през следващата година в техния фестивал, посветен на годишнината от създаването на града.

Специални подаръци на основата на уникалното българско розово масло, конкума с розово масло за посланик Плугчиева, албуми с фотоси от Долината на розите и тракийските царе и вино „Тракийски мистерии“ получиха домакините от Швейцария от делегацията от Казанлък. Заедно с това те опитаха вкусна българска пита и луканка, а красивите и богати рекламни материали привлякоха интереса към Казанлък и България.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн