95% от гласувалите на местния референдум старозагорци подкрепят закриването на полигон “Змейово” (при над 74% обработени протоколи)

STZAGORA.NET
Към 22,30 ч. при обработени 74,26 на сто от протоколите на СИК, активността на гласоподавателите е 19,33%. На въпроса „Да бъде ли закрит Централен артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“?“ с „Да“ са отговорили 95 на сто от гласоподавателите, 5% са дали отговор „Не“.

Гласуването на референдума за „Змейово“ в Стара Загора приключи в 20.00 часа.

На референдума се гласуваше в 202 избирателни секции в 51 населени места на Община Стара Загора. Имащите право на глас са 149 434.

Според Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, предложението, предмет на референдума, е прието, ако в него са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за общински съвет в съответната община и ако с “да” са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели. На последните местни избори през 2011 г. са гласували 68 552 избиратели от имащите право на глас 142 728.

Ако предложението, предмет на референдума, не е прието, местен референдум по същия въпрос може да бъде иницииран не по-рано от една година от датата на произвежданетому.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн